Vampire Diaries Луд фен
Брой мнения : 313 Join date : 19.01.2011 Местожителство : София
| Заглавие: Потребителят или форумът? Съб Фев 05, 2011 4:11 am | |
| Цитат: | Потребителят или форумът? Кое е по-важно от двете?
И двете са еднакво важни, за мен. Ако няма форум - потребителите не могат да съществуват. Ако няма потребители - не може да има форум. Тоест, едното без другото не може да съществува. |
Първо, ще ме извинява Чичи, че прехвърлям цитата й в отделна тема, но ми стана любопитно за мнението на останалите по този базов въпрос. Пък ако ги мързи да пишат, то най-малкото да драснат нещо в анкетата.
Мисля, че открих базовото ни разминаване с точния въпрос. Чичи приравнява форум с потребтиел. За мен те не са равни. И ще обясня защо разбира се.
Ако няма потребители - не може да има форум. Вярно. Ако няма форум - не може да има потребители. Грешно.
Като ще обясня какво разбирам под "потребител ". Това, което имам предвид е Интернет потребителят. Онзи, който всеки ден използва Интернет за информация. Ще го наричам само потребител за краткост. Потребителят в Интернет има избор. Форумът няма избор - той се създава изключително и само от потребители. Защо е създаден форумът е въпросът, който определя разликата. Форумът е средство за набиране и споделяне на информация и контакти. Ни повече, ни по-малко. Тази цел обаче я осъществяват и други Интернет "създания" - сайтове и блогове. В сайт и в блог потребителят също може да търси информация и също да контактува. Процеси, не по-различни от тези в един форум. Да, форумът е по-съвършената структура, но не е единствената такава. Съответно потребителят има избор да създава и да търси информация от различни източници - сайтове, блогове, форуми. Но той НЕ е зависим от форума. Потребителят може да съществува нормално и без форуми - само с участие в сайотве или блогове. Това не променя нищо в потребителя. Но порменя всичко във форума - без потребителя форумът не съществува. Докато обратното е напълно възможно. Потребителят съществува без форума. | |
|
sunnY Напредващ
Брой мнения : 51 Join date : 26.05.2011 Age : 29 Местожителство : .. in your dreams ..
| |